Tornum – lösningar för världens viktigaste bransch…

Utan spannmål vore frukosten ingen höjdare…

På Tornum utvecklar och tillverkar man skräddarsydda lösningar för lantbruket och spannmålsindustrin. Tornum producerar allt från enskilda produkter till nyckelfärdiga projekt, både på hemmaplan i Sverige och över hela världen. Tornums kärnverksamhet har alltid varit torkteknik, men man har med åren även byggt upp en gedigen och unik kompetens inom områden som rensning, luftning, lagring och transport av grödor. Med ett heltäckande utbud även inom områden som projektledning, övervakning och montage har Tornum blivit en av Europas ledande leverantörer av kompletta spannmålsanläggningar.

lagringssilo

Med lång erfarenhet och ett starkt varumärke har Tornum utvecklats till en globalt ledande leverantör till både spannmålsindustrin och lantbruket. Med hjälp av den senaste tekniken inom såväl konstruktion som produktion utvecklar och bygger man morgondagens effektivaste spannmålsanläggningar för sina kunder.

Utvecklingsarbetet och stora delar av tillverkningen äger rum i Tornums anläggning i Kvänum, där en mycket stor del av personalen har rötter i spannmålsindustrin – eller till och med egna lantbruk. Dessa värdefulla personliga erfarenheter av branschens villkor ger Tornum ett försprång i arbetet med att utveckla driftsäkra och effektiva anläggningar med hög kvalitet.

I Tornumkoncernen, som sedan 2004 ägs av industrigruppen Volati, ingår även Lidköpings Plåtteknik, Silokonsult och Mundus Maskin.